Τηλ.: (+30) 210 50 27 636
Ιάκχου 32, Γκάζι 11854, Αθήνα
Title Image

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία και τα στελέχη της δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών και του real estate από το 1995 στην Ελλάδα και στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Στη μακρόχρονη πορεία της Nicon, αναπτύχθηκαν έργα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, εναρμονισμένων με τα διεθνή πρότυπα, όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, υποκαταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, καφέ, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία και άλλοι επαγγελματικοί χώροι, για λογαριασμό σημαντικών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης, κατασκευάστηκαν υψηλών προδιαγραφών συγκροτήματα πρώτης και δεύτερης κατοικίας και ανακαινίσθηκε σημαντικός αριθμός διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων.

Η εταιρεία στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλή κατάρτιση στον τεχνικό τομέα. Σταθερή αξία της Nicon είναι η επένδυση στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς και να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους πελάτες της, σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Μια δυναμική ομάδα πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων και εργοδηγών είναι πάντοτε έτοιμη να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε ζήτημα και να παραδώσει το συμφωνηθέν έργο έγκαιρα και με το μέγιστο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Επενδύοντας στην καινοτομία και με σαφή προσανατολισμό στην απόλυτη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη, οι μέτοχοι και τα στελέχη της Nicon ανέπτυξαν περισσότερα από 500 μεγάλα projects στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη. Με τη δύναμη που της δίνει η εμπειρία και οι άνθρωποί της, η εταιρεία βαδίζει σταθερά στο μέλλον και αντεπεξέρχεται με επιτυχία στα δεδομένα της εποχής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Με βάση την άρτια οργάνωση και την επιμελή στελέχωση της εταιρείας, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εξασφαλίζοντας άριστα ποιοτικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους, και επιτυγχάνοντας σημαντική συμπίεση του κόστους και του απαιτούμενου χρόνου, πάντα με επίκεντρο τα συμφέροντα των πελατών μας.

Το πεδίο των δραστηριοτήτων μας περιλαμβάνει:

 • ανακαίνιση κτηρίων και κατοικιών
 • κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων
 • προληπτική και επανορθωτική συντήρηση
 • κατασκευή ειδικών κτηρίων (αποθηκες, μουσεία, εργοστάσια, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ)
 • διαχείριση μεγάλων έργων
 • ανάπτυξη πολυτελών ακινήτων για πώληση ή εκμετάλλευση

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Ο σεβασμός προς τους πελάτες μας και η πλήρης ικανοποίησή τους, αποτελούν τον κύριο στόχο της NICON.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται:

 • στη σταθερή ποιότητα των έργων σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα
 • στη συμπίεση του κόστους
 • στην παροχή καινοτόμων λύσεων
 • στην πλήρη εκπλήρωση του συμφωνηθέντος αντικειμένου
 • Ο σωστός προσδιορισμός των απαιτήσεων κάθε έργου, η χρήση πιστοποιημένων υλικών και η υψηλή παρεχόμενη αξία (ποιότητα/τιμή), αποτελούν τον οδηγό στις συνεργασίες μας

Η εταιρεία χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνικές και μεθόδους εργασίας, αναθέτει σε έμπειρο μηχανικό τα καθήκοντα του project manager και συγκροτεί την κατάλληλη ομάδα απο στελέχη της εταιρείας και μόνιμα αξιολογούμενους σταθερούς υπεργολάβους.

Κάθε έργο σχεδιάζεται και εκτελείται σύμφωνα με τις αρχές του Project Management και της Διασφάλισης Ποιότητας.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ

CEO – MEng / MSc (Oxford) / MBA / PMP

Ο Γρηγόρης Σκαλιστήρας έχει συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ΝΑ Ευρώπη. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στους τομείς της κατασκευής, του facility management και της διαχείρισης έργων, ενώ στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται τράπεζες, νοσοκομεία, εταιρείες καυσίμων, φαρμάκων και τροφίμων.

Από το 2009 είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Nicon Τεχνική, ενώ παλαιότερα διατέλεσε Πρόεδρος ΔΣ της εταιρείας OFC SA, μέτοχος και αντιπρόεδρος της Unikonti Ltd, καθώς και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ ΑΤΕ, ΝΙCHE EΠΕ και ISOPANEL OE.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου έλαβε Master στη Διαχείριση Μεγάλων Εργων (MSc in Major Programme Management), του Πανεπιστημίου Temple στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε με υποτροφία λαμβάνοντας Μaster στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και διπλωματούχος μηχανικός παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επιπρόσθετα είναι Πιστοποιημένος Project Manager (PMP) και διαθέτει κατασκευαστικό πτυχίο Δ’ τάξεως (ΜΕΚ) σε Ηλεκτρομηχανολογικά έργα. Eίναι ιδρυτής και Επιτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ των ΜΠΔ για πολλά έτη και μέλος της ΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει εκλεγεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και υπηρετήσει ως επικεφαλής και μέλος σε διάφορες επιστημονικές επιτροπές και συνέδρια. Κατέχει Πτυχίο Δ στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών στα Η/Μ έργα.

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ